Откриване на теч от парни инсталации

откриване на теч от парни инсталации

 откриване на теч от парни инсталации с термокамера. Парните инсталации са тръбни инсталации по които се движи топла вода.  Инсталацията може да бъде отворена и затворена, като и при двете инсталации има налягане. Парните инсталации се изграждат от различни видове тръби – метални, парни тръби с алуминиева вложка или PPR тръби с алуминиева вложка.  Не на последно място се използват и медни тръби. Тръбите изграждащи парната инсталация са изложени на външни влияния и стареене, като помежду си имат снадки и фитинги. Всичко това създава предпоставка за пробив и образуване на скрит теч в парната инсталация. Откриване на теч от парни инсталации е услуга, която Климастил предлага на своите клиенти откриване и отстраняване на теч от парни инсталации – централни парни инсталации и локални такива.

 Климастил е лидер в точното откриване на течове без къртене. Нашият опит и водеща в индустрията технология ни позволяват да локализираме всички видове течове, включително скрити течове от вода, парна инсталация и канализация. Ранното идентифициране на течове може да спести пари, да намали щетите и да защити стойността на имота.

Откриване на теч от парни инсталации

 Като специалисти разполагащи с термокамери ние извършваме откриване на теч от парни инсталации и тръби на парното. Откриваме течове от тръби на парно и течове от парни инсталации предимно в сгради.

 За да се открие теч по парната инсталация е необходимо парното да е с включена циркулация, включено топлоподаване и под налягане близко до стандартното работно налягане на системата.

 Открниването на течове от парната инсталация е свързано с оглед и профилактика на цялата абонатна станция, тръбите и радиаторите на системата. Огледа на парната инсталация се извършва с термокамера от опитен специалист термограф. 

За разлика от големите водопроводни аварии, течовете могат да бъдат много по-дискретни. Въпреки това, ако с тях не се работи правилно навреме, те могат да причинят сериозни щети на вашето имущество и вашето здраве. В Климастил имаме умения и инструменти, за да открием причината за теча и можем да създадем персонализирани решения за справяне с проблема.

Ремонт на течове на супер цена

 Откритият теч от парното се отстранява след източване на парната инсталация. След напълването на парната инсталация се проверява отново качеството на ремонта.

 Най-често течове от парни инсталации на сгради се появяват в мокри помещения и бани, където е имало влага или тръбите са изложени на висока влажност. Тръбите ръждясват и прогниват от външна страна и образуват шупли и пробойни.

Отстраняване на течове

 Затова при навлизане на влага, наводнение, ВиК авария и друга причина наводненото място, замазка или стена се оставя да изсъхне преди затваряне и възстановяване. В противен случай влагата се запечатва и започва корозия на тръбите на парната инсталация или на ВиК инсталацията при метални тръби. Влажността разяжда и арматурата на сградата. 

Цени за откриване на скрит теч с камера от 148,00 лева без ДДС Откриване и ремонт на скрити течове.