Теч от сифон

Теч от съсед? Теч от сифон или теч от горен етаж

Много често теч от тавана на банята е причинен от пробит или дефектирал сифон на банята на съседа. Това трябва да се докаже и покаже. Откриване на теч от сифон на баня или друг подов сифон (мокро помещение или тераса) се извършва в помещението със сифона.  Няма апаратура, която да погледне от банята в която тече и да види дефекта на съседа отгоре. Термографският уред обследва влагата и разликата в температурите, но не може да проникне през армировката на плочата и дебели стени.

Откриване на теч от сифон

На снимката (най-долу) се вижда ясно пробит сифон. Сифона е с прогнило дъно и когато го погледнете преди демонтажа изглежда здрав, но е пропускал по малко и така с течението на времето е съборил мазилката на тавана в банята на съседите. Затова сифона трябва да е качествен. Желателно е също при ремонт на банята сифонът да бъде подменен задължително!

Важно да разясним на нашите клиенти, че такъв скрит теч се обследва от банята на съседите Теча се проявява на тавана в областта на сифона на горният етаж, като може да се стича и през други технологични отвори , но не си вижда през плочата! Естествено влагата там може да се събира и от друг проблеми затова се извършва обследване.

Ремонт на сифон  в баня

Затова при съмнение за теч от сифон, осигурете достъп до съседа над вас и това ще гарантира откриването на проблема за теча в банята ви.

Извършваме откриване на теч от сифон на баня с апаратура. Отстраняване на стар сифон и монтаж на нов сифон. Смяна на пробит подов сифон с гаранция. Сменяме точкови сифони, линейни сифони за баня и воронки. Откриваме всички видове теч без къртене и извършваме ремонт на теч. Издаваме констативен протокол. Свържете се с нас на посочените телефони.

пробит сифон на баня