Отстраняване на теч от тераса

 Теч от тераса е един от най-сложните за откриване течове. Отстраняване на теч от тераса също е трудоемко и много скъпо начинание.За качествено отстраняване на теч от тераса трябва да се има предвид точното място и начин на просмукване на водата. Важно е да има термографски анализ на теча на база на които да се предвиди ремонта и отстраняването му.

Отстраняване на теч от тераса, начини и технологии

отстраняване на теч от тераса

 След като сте открили причината за теча от вашата тераса трябва да предприемете ремонт на проблема. Не всеки път това е толкова просто и лесно. Понякога теча е причинен от отворени фуги, счупени или отлепени плочки и това е лесно за ремонт. Понякога обаче основната причина за теч от терасата е нарушена хидроизолация ( пробита, скъсана и други) или конструктивен дефект на самата тераса. В последните няколко варианта, ремонта на теча е доста сложен и скъп. Ето някои препоръки за отстраняване на теч от тераса:

 При теч от фуги е необходимо да изчистите старата фуга между плочките, да почистите и едва тогава да нанесете новата фугираща смес. Не препоръчваме фугиране директно върху старата фуга, както и префугиране с евтини смеси. Префугирането на тераса е отговорно и трудно начинание. При липса на фуги между плочките (при плътно лепене на плочки една до друга) се налага направа на фуга със специални режещи инструменти с диамантен връх или смяна на плочките. Липсата на фуга или прекалено малка фуга пречи на нормалното фугиране, като фугиращата смес застава във високата част (при скосената част на плочките) и пада веднага при първият дъжд, сняг или почистване на терасата. Счупените плочки или отлепените такива се заменят със същите плочки или подобни но със същият размер и дебелина.

Теч от тераса

 При проблем обаче с хидроизолацията или самото конструиране на терасата проблемите вече са много по-сериозни. При такива причини за теча се налага изриване на цялата тераса до бетон и нанасяне на нова топлоизолация, хидроизолация, замазка, ново отводняване и така до завършването на процеса по ремонта на терасата. Отстраняване на теч от тераса с конструктивен дефект означава преработка на прилежащи стени, отстояние, ниво на терасата, начин на отводняване и куп други проблеми. Важно е при такива генерални ремонти за отстраняване на теча да се използват качествени хидроизолации с дълъг живот.

Откриване на теч от тераса, ремонт на течове

 Доста често в нашата практика попадаме на тераси, чиито фуги са запълнени със силикон. Това се случва при тераси чиито плочки са отлепени или плочките са лепени без фуга. При такива ремонти на теч от тераса е невъзможно отстраняването на проблема! Теч от тераса може да се получи и поради пробит сифон или запушен канал.

 Извършваме откриване на теч от тераса с камера без къртене, откриване на теч от открита тераса, теч от балкон и теч от покрив. Предлагаме на своите клиенти отстраняване на теч от тераса и ремонт на покривни течове. Професионален термограф и камера FLIR.

Цени за откриване и отстраняване на течове вижте тук.