Откриване на теч от фуги

 Фугите в строителството са множество. Всеки елемент е отделен посредством фуга от друг сходен или различен елемент.Фугите служат за обиране на линейното разширение на материалите и представляват технически отвор с диагонална форма. Фугата може да е разположена вертикано или хоризонтално, да бъде вътрешна или външна. Откриване на теч от фуги се извършва с помощта на термокамера, без къртене.

Откриване на теч от фуги в София

 Ние ще разгледаме фугите по пода и стените отделящи подовите влагоизолационни повърхности, като теракот, гранитогрес фаянс, мрамор и т.н. Фугите между плочките в банята и на терасите се запълват с фугин – фугиращи смеси. Въпросните фугиращи смеси са влагонепроницаеми и еластични, но с течение на времето се нарушават и се изронват. Ронят се също и при неправилното им избиране и неспазване на технологията на приготвяне и полагане.  Отделно от всичко изброено трябва да има достатъчет отвор за да се напълни добре и плътно. При много малък отвор не се събира неообходимото количество и още при първото мокрене се компрометира. 

Защо се появява теч от фуги?

 Ще разгледаме за пример фугите и фугиращата смес по пода и стените банята. След разпада на фугиращата смес от фугите водата прониква между плочките на пода и стените и се абсорбира в замазката и мазилката. При всяко ползване на банята навлиза все повече и повече влага и с течение на времето се образува теч.

 Понякога теч от фуги се образува и при нови фуги, но запълнени неправилно и некачествено.  Такива малки отвори във фугите намиращи се на пътя на водата или в ниска част задържаща вода образуват сериозни течове.

Откриване и ремонт на  скрит теч от фуги

откриване на теч от фуги
откриване на теч от фуги

 Ние откриваме течове от фуги на плочки, фуги на подове и стени, откриваме теч от фуги на тераса и други фуги изложени на действието на водата.

 Предлагаме откриване на теч от фуги с камера и апаратура, както и отстраняване на течове от фуги. Професионално фугиране на отворени фуги.

Теч от фугите в банята

 Монтажни фуги има и между вани и стената, душ кабини и стената, тоалетната чиния и пода и на още много места в банята и терасата. Трябва да отбележим, че фугите могат да пропускат вода и да създават предпоставки за скрит теч, без да са отворени и липсващи. На пазара има достатъчно некачествени фугиращи смеси със съмнително качество, които пропускат вода. Много е важно и количеството на положената фугираща смес. Понякога каналите на фугите не се почистват предварително и така фугиращата смес навлиза плитко и в малки количества, като с течение на времето фугите се оголват и отварят.

Професионален термограф за откриване и диагностика на скрит течове с гаранция за цялата страна 0895 012345.

При проблем с фугите в банята се налага незабавно спиране на теч от фуги с гаранция!