Откриване на теч без къртене

откриване на теч без къртене

Всеки, които е имал проблем при наличие на скрит теч си е задава  въпроса: „Как да открия теча, без да къртя и разбивам?“ Откриване на скрит теч без къртене до скоро беше невъзможно. При наличие на теч от тръби, канали, и сифони се налагаше къртене. Разбиване и разместване на плочки, стени и подови замазки, като опитите за откриване на проблема. Това обаче не увенчаваха с особен успех, до момента в които се направи основен ремонт.  Неуспеха в търсенето на проблема и липсата на перспектива за откриването на евентуален теч налагаха скъпо струващи основни периодични ремонти.

Откриване на теч без къртене

От известно време обаче откриваме скрити течове с апаратура и термокамери.  Откриването на течове с термокамера, без къртене има много предимства. Намали времето за откриване, разхода за откриване, както и разхода за отстраняване на теча.  Това увеличи времето за експлоатация на тръбите и каналите, като се заменят само дефектиралите участъци. От своя страна това налага драстични икономии на средства, както и навременно улавяне на скритият теч, преди да е нанесъл по-сериозни щети. Отделно от средствата за откриване и отстраняване намали и времето в което дадено домакинство, дадено предприятие с производство или административна сграда остава без вода, поради скрит теч.

Апаратура за откриване на течове

Апаратурата за откриване на теч без къртене позволява откриване на скрит теч от водопровод, канализация, сифони, фуги ,теч от покриви, теч от тераси, теч от бани, течове от парно, теч от абонатни станции, теч от фуги, теч от душ кабини и теч от вани.

Всички скрити течове се откриват с инфрачервена камера и няколко вида  влагомери. Предлагаме откриване на скрит ВиК  теч  с термокамера без къртене и отстраняване на теч.

Видовете скрити течове са много, но всички се характеризират с едно: не е ясен източника причиняващ щети.