Теч от канал

теч от канал на терасаИмате теч от канал? Имате нужда от откриване на теч от канал? Сипвали сте оцветена вода, но не откривате проблем? Вече мирише ужасно?

Откриване на теч от канал с професионална термокамера от професионални термографи с опит и практика могат да ви спасят от досадният теч. Много хора се опитват да откриват теч от канал с камера за видеонаблюдение на канали, като викат фирми за почистване и отпушване на канали. Фирмите вкарват в самият канал камера и така клиентите се надяват да открият причината за теча. Скрит теч от канал не се открива с видео камера за канали! Използват се коренно различни техники като термокамера и ултразвук. Термокамерате не се вкарва нито в канала, нито в шахтата на тръбите и сифоните.

Откриване на теч от канал с камера

Ако имате теч от канал или поне така предполагате може да разчитате на изключителна точност за откриване на теч от канал с инфрачервена камера. Теч от тръба на канал се открива по-трудно паради липсата на налягане.

Теча може да се прояви веднага при ползване на канала, а понякога може да се прояви до 30-40 минути след ползването на канала. Във вторият случай откриване на теча от канала може да се случи само с термокамера.

Оцветяване на водата и видеодиагностика на канала не открива теч и не локализира проблем!

Ако сте налял оцветена вода и протече!? Отново не е ясна зоната на пробив и увреждане на канала и ще наложи смяната на целият канал. Но реално това прави наливането на оцветена вода напълно излишно и загуба на време и пари.

Термографската камера локализира проблемният участък на канала с точност и го визуализира, като може да се от ремонтира само този участък от канала предизвикващ теча.