Теч в стената – откриване на теч

Имате ли изтичане на вода, което според вас може да идва от стената? В тази статия ще ви запознаем как да откриете изтичане на вода от стената или така наречения теч в стената.

Признаци за изтичане на вода в стената ви

Течовете на вода са сериозна заплаха Ако не бъдат фиксирани веднага, те могат да увредят както вашето имущество, така и вашето здраве, защото влагата помага за растежа на мухъл.

За съжаление, понякога няма да разберете, че имате изтичане на вода, докато той вече не е причинил щети на стойност хиляди левове. Така че е разумно да обърнете специално внимание. Ето как да откриете теч в стената:

Признаците за изтичане на вода включват:

Обезцветени зони – Непропускащите водопроводи вътре в стените могат да причинят появата на петна от обезцветяване. Признак за теч в стената.

Мухъл в области, където не сте очаквали да го намерите – Мухълът във влажни зони като бани не е толкова изненадващ. Вероятно всички сме го виждали в даден момент от живота си. Въпреки това, черна или кафява мухъл другаде във вашата къща може да е признак на проблем с тръба.

Мокри зони – Очевидно мократа стена може да означава теч от тръба. Имайте предвид обаче, че течът може да не е точно зад влажната зона. Водата от изтичащите тръби може да излезе и да се спусне по тръбата, преди в крайна сметка да влезе в контакт с вашия гипсокартон.

Обелена боя или тапет – признак за теч от стената

Изкривен или обезцветен под или таван – Вашият гипсокартон, таван или под са изкривени? Чувствате ли пода си хлъзгав, когато ходите по него? Това са признаци за изтичане на вода.

Мръсна миризма – Това, че не виждате никакви щети от водата, не означава, че не е там. Понякога само миризмата е достатъчна, за да ви предупреди.

Капещи звуци – Чувате ли звука на капеща вода, когато спрете крана или душа? Може да имате тръба, която изпуска вода.

Висока сметка за вода – Това няма да ви каже къде се намира теча. Това обаче е силна индикация, че вероятно имате такъв.

Какво трябва да направите, ако има теч от стената?
Първото нещо, което трябва да направите, е да разберете дали водопроводът ви е причина за това. (Обикновено е така. Понякога обаче не е.)

Ето какво да направите…

Стъпка 1: Изключете всички устройства, използващи вода във вашия дом.
Стъпка 2: Запишете показанията на вашия водомер.

Стъпка 3: Изчакайте поне 3 часа. Не използвайте вода през това време.

Стъпка 4: Проверете показанията на водомера и го сравнете с показанията, който сте записали в Стъпка 2. Ако се е преместил, имате изтичане някъде във водопровода. Ако не е, водата може да идва от теч във вашия покрив или стени, или е теч от съсед.

В този случай…

Проверете дали улуците и водосточните тръби не са задръстени с листа. Ако водата влезе и не намери изход, тя в крайна сметка ще започне да прониква във вашия дом.

Ако сте извършили изпитването на водомера и вашите улуци и водосточни тръби са свободни от листа …

Обадете се на професионалист, който да излезе и да провери за течове във вашия дом.

Тестове, които ще установят теч в стената

Измервател на влажност – Влагомер. Този уред се насочва към различни области на стената, докато намерите мястото, което дава най-високо отчитане. Това е най -близката точка до теча. Ако се обадите на професионалист да провери за течове, той ще донесе едно от тези устройства.

Инфрачервена камера – Можете също да използвате инфрачервена камера за откриване на студени зони в стената. Най -влажните зони на стената ще бъдат най -студените и ще се показват като сини или лилави на камерата. Това е друго устройство, което обикновено се използва от водопроводни специалисти за откриване на течове на вода в стените.

Ние сме фирма за откроване на течове от различни видове. Можете да се запознаете с нашите цени за откриване на теч и да се свържете с нас.

теч в стената