Откриване на теч с гаранция

 Откриване на теч с гаранция е услуга, от която можете да се възползвате. При наличие на скрит теч в дома на клиента е нормално да има притеснение, а и доза недоверие. Съвсем в реда на нещата е, не всеки да е запознат с термографията, термографските уреди и начина на откриване на скрит теч. Затова ще се постараем да разясним на нашите потенциални клиенти надеждността на термографската камера при откриване на скрит теч. Откриването на теч с апаратура винаги показва местоположението на теча. Самият теч се вижда като на портрет, това е гаранция за откриване на теча. Когато има изтичане в дадена зона, там освен влагата се променя и температурата, а това се засича от термокамерата. Така се стига до зоната на течо с доста висока точност. Точността на откриване на местоположението на теча е достатъчна. За сме по-конкретни ще обясним принципа на работа на термокамерата.

откриване на теч с гаранция

Откриване на теч с гаранция. Скрити течове

 Термокамерите са уреди преобразуващи невидимите лъчи от спектъра(инфрачервените лъчи) във видими. Когато говорим за видими и невидими вземаме за опорна точка човешкото око.

 Така в природата всяко тяло има определена топлина, която излъчва. (всяко тяло до абсолютната нула – 273 °C, градуса). Мощността на това топлинно излъчване е в зависимост от топлината на тялото. Така тази топлинна енергия се преобразува във видима за човешкото око от термокамерата. Преобразуването се извършва он цифрова апаратура, като придава цвят на образа в зависимост от температурата на даденото тяло. Когато говорим за температура на тялото напомняме, че всички тела до -273 градуса реално имат излачване.

Термокамера за откриване на скрити течове

 След електронната преработка на сигнала ние виждаме на монитора предметите с различни цветове и тонове в зависимост от мощността на термо излъчването им. При термокамерите се извършват определени настройки и така виждаме разлива на вода и мястото на проблема. С две думи виждаме невидимото за човешкото око.

 Това е обяснението с няколко думи за начина на работа на термокамерите и е доказателство за гаранцията за откриване на теч.  Желаещите да продължат да изучават термографията и нейните приложения да кликнат ТУК  или да изгледат видеото: