Откриване на теч от вана

Откриване на теч от вана е задача за опитни термографи. Ваните за баня могат да се разпределят на много групи, но имат две основни групи:

  • вана за вграждане
  • вана за открит монтаж

Откриване на теч от вана в София и околността

откриване на теч от вана

 Ваните за открит монтаж са по лесни за обслужване. При тях сифона и всички тръби са видими. Ваните за вграждане обаче са трудни както за монтаж, така и за обслужване. Обслужването се извършва през малък ревизионен отвор, като някои майстори считат, че и това не е нужно и този отвор се затваря. По-новите модели вани са с декоративни прегради отпред, но това е плюс в случая.

 Когато се вгражда ваната тя прилепва до стени, облицова се със плочки и преградни стени, сифона на ваната за вграждане остава скрит под ваната и още куп неща които в по-късен етап се оказват причина за теч от вана.

Ремонт на теч от вана

 Отделно друг проблем е трудното укрепване на дъното на ваните. При неправилно монтирана вана тежестта на водата и на човека във ваната се получава огъване, усукване и разместване на ваната, като това от своя страна предизвиква отваряне на фуги около ваната. През отворилите се фуги навлиза вода под ваната и фугите на стената, а от там се причинява много бързо теч от ваната.

 Теча от ваната може да стигне дори и при съседите отдолу. Малките напуквания по изолационните фуги остават невидими за невъоръжено око. Така човек е готов да спори със съседа си отдолу, че теча няма как да е от неговата вана и въобще неговата баня. За съжаление в 99% от всички случай се получава точно това: теча е от ваната на съседа над вас.

Откриване на теч. Теч от съседа

 Водата се просмуква между фугите на ваната и стената, слиза под ваната. Там намира място към вашата баня, като избива по стените и таваните на банята ви. Щетите са толкова по-големи, колкото повече се бавите с отстраняване на теча. Виждали сме тавани на бани с ръждясала и прогнила арматура от теч на ваната над него.

Професионална фирма за откриване на скрити течове, без кртене!

Откриваме и отстраняваме теч от вана с гаранция.